والعادیات

سوگند به نفسهای اسب مجاهدان

والعادیات

سوگند به نفسهای اسب مجاهدان

تبلیغات داعش در آسیای میانه با شکستی مفتضحانه روبرو شده است!

داعش در حال حاضر از تلفاتی که داده است رنج برده و به شدت به یک برنامه تبلیغاتی قوی برای جذب پیکارجویان نیاز دارد.

تاشکند - مقامات ازبکستان مانند همتایان خود در کشورهای آسیای میانه مراقب هستند که «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) برای جذب افراد تاثیر پذیر یا گمراه شده فعالیت نکنند.

در تاریخ 31 اکتبر، کمیته امور مذهبی ازبکستان (کی دی آر) بیانیه ای در مورد محکومیت عملیات داعش منتشر کرد. این بیانیه بلافاصله پس از اینکه گروه تروریستی ویدئوی مربوط به جشن گرفتن پیروزی های تایید نشده خود در سوریه از پیکارجویان ازبک به رهبری فردی که خود را ابو زوبه الازبکی می خواند، منتشر نمود، صادر گردید.

کمیته امور مذهبی ازبکستان گفت: «تروریست ها از جدیدترین روش ها برای تحریک حامیان و افزایش نیروهایشان استفاده می کنند. بویژه آنها مواردی را به پشتون و دری منتشر می کنند که تفسیر افراط گرایانه از حجرت و جهاد را ارائه می دهد. آنها از اینترنت هم بسیار استفاده می کنند.»

بر اساس محاسبات مسئولین کشورهای آسیای میانه، اگرچه تعداد دقیق این افراد مشخص نمی باشد، گفته می شود صدها نفر از آسیای میانه به عنوان پیکارجو در عراق و سوریه نبرد می کنند.

مقامات ازبکستان اجازه نمی دهند برنامه تبلیغاتی داعش بدون جواب بماند.

بر اساس گفته متخصصین، تحلیل این ویدئوی تبلیغاتی و اطلاعات موجود در مورد واحد الازبکی نشان می دهد که این ویدئو به سرعت و بر خلاف واقعیت تهیه شده است.

بهرام سدر جانف، یکی از تحلیلگران سیاسی در تاشکند، گفت این ویدئو «نمونه ای از یک تبلیغات جعلی است. پیش زمینه بسیار اندکی دیده می شود و آنها نقاب به صورت دارند و هیکل همه آنان مانند ورزشکاران است. همه این موارد از پیش ترتیب داده شده و ساختگی است.»

وی گفت: «آنها با هم آواز می خوانند، تمرین می کنند و صحنه ها همه برنامه ریزی شده است و همه این موارد ابتذال برای جوانان بی تجربه، بی سواد و باید بگویم جاهل ساخته شده است.»

دروغ گفتن در مورد پیروزی ها در میادین نبرد

مقامات ازبکستان هم ادعای احساس بر انگیز که اخیرا در مورد پیروزی های پیکارجویان ازبک در عراق منتشر شده است را رد می کنند.

یک تحلیلگر سرویس ملی امنیتی ازبکستان به شرط ناشناس ماندن گفت: «این گزارش که نیروهای ازبکی تحت فرماندهی الازبکی در داعش 90 [نیروی عراقی] را در 30 اکتبر کشته اند کاملا دروغ است. ما از وضعیت عراق، شمال وزیرستان و افغانستان آگاه هستیم. داعش تلفات داشته است و ناامیدانه در پی یک تبلیغات احساس برانگیز برای جذب پیکارجویان جدید است. این نوع ادعاها برای این منظور اعلام می شوند.»

تحلیلگر سرویس امنیتی ازبکستان گفت که وضعیت گروه بر خلاف ادعایی که می کند به آن اندازه روشن نمی باشد.

وی گفت: «داعش دارای تصویر بدی می باشد [قتل عام] گروگان ها و مردم عادی که حکومت آنان را قبول نداشته بسیاری از [بینندگان] را بر آشفته است. همچنین منبع در آمد آنان یعنی فروش نفت هم جدیدا کاهش یافته است. توجه جامعه جهانی در مورد قطع منابع مالی تروریس ها منجر به پیچیده تر شدن روند فروش نفت برای آنان شده است.»

جهادی های ازبک تبار از جایی دیگر می آیند

متخصصین می گویند که پیکارجویان ازبک تبار که برای داعش نبرد می کنند نه فقط از ازبکستان، بلکه از کشورهای مختلف هستند.

تحلیل گر سرویس امنیتی ازبکستان گفت: «ازبک هایی که در کنار تروریست ها نبرد می کنند یک حرکت ساختگی است که از طرف واحدهای باقیمانده جنبش اسلامی ازبکستان (آی ام یو) می باشند، چون آنان اعتقاد دارند [ذکر وجود ازبک ها] به دولت ازبکستان هشدار می دهد.»

در عمل، سازمان های امنیتی ازبکستان می گویند که جنبش اسلامی ازبکستان در وضعیت بدی و بیچارگی به سر می برد. بسیاری از پیکارجویان در نتیجه عملیات ضرب عذب ارتش پاکستان که در ماه ژوئن آغاز گردید فراری شده اند، سعی کرده اند در میان مردم وزیرستان مخفی شوند. اما ساکنین محل با خشونت با آنان برخورد کرده اند چون بیم آن دارند پناه دادن به پیکارجویان گلوله باران و بمباران ارتش را به همراه داشته باشد.

بر اساس گفته سازمان های امنیتی، بخاطر همین وضعیت رقت بار است که داعش این برنامه تبلیغاتی را در سایتهای شبکه های اجتماعی منتشر کرده است.

تحلیلگر سرویس امنیتی ازبکستان گفت: «ما از نزدیک وضعیت را تحت نظر داشته و می دانیم [رهبر جنبش اسلامی ازبکستان]، عثمان غازی از این وضعیت پریشان است. وی [همانطور که در بیانیه اخیر ذکر شده است] به دو دلیل به داعش پیوسته است. دلیل اول و مهمترین دلیل مسئله مالی نبوده است بلکه وضعیت فردی خودش بوده است. او فکر می کند اگر جنبش اسلامی ازبکستان بر اساس طرح وی به داعش بپیوندند، رهبران داعش به او وزن سیاسی بیشتری خواهند داد. این مسئله برای او ضروری است چون جنبش اسلامی ازبکستان دارای رهبران نسبتا قدرتمندی است که مایل هستند جایگزین وی شوند. دلیل دوم مسائل مالی بوده است.»

نگاهی دقیق به مشکلات

در ازبکستان مسئولین خود را مسئول می دانند که از شروع هر گونه درگیری نظامی جلوگیری نمایند.

لطیف حجایف، یکی از کارکنان وزارت کشور (ام وی دی) گفت: «هر کس که مورد ظن سازمان های انتظامی قرار گیرید حتی با یکبار تماس با سازمان های مذهبی یا سیاسی، ما وی را افراط گرایی می دانیم که در لیست ما قرار خواهد گرفت. بیش از 1,000 نفر [که ما ثبت کرده ایم] فقط در تاشکند می باشند. فعالین محلات [شورای محل] هم وظیفه نظارت بر هر کدام از این افراد در منطقه ای که زندگی می کنند را بر عهده دارد.»

اسوت لانا زیرووا، یکی از روانشناسان تاشکند، گفت که هر جامعه ای با این واقعیت روبرو است که بین 2 تا 3 درصد از افراد آن ناسازگار بوده و در معرض افراط گرایی قرار دارند.

وی گفت: «پسران و دختران جوانی که والدین آنان بیش از حد آنان را آزاد گذاشته یا از طرف دیگر، نان را در معرض تفکرات مذهبی شدید قرار داده اند یا ... آنها را خوب تربیت نکرده اند طعمه آسانی برای این تبلیغات می باشند. افراد جوان بسیاری وجود دارند که هدف یا ایده روشنی ندارند. به همین خاطر آنها می خواهند چیزهای جدید را امتحان کنند و به مناطق تحت کنترل داعش می روند.»

رهبران مذهبی هم به ضرورت گوش ندادن به توجیحات پیکارجویان برای کشتار مردم تاکید کرده اند.

رحمت الله سیف الدینف، امام جماعت تاشکند، گفت: «کشتار همکیشان یا مسیحیان که هر دو گروه را قرآن اهل کتاب می خواند نابخشودنی است... گناه است.»

وی گفت که داعش یک ایدئولوژی است و اسلام واقعی را منعکس نمی کند.

سیف الدینف گفت: «در واقع، این ایدئولوژی وحشیانه متعصبینی است که گوساله طلایی را پرستش می کردند و نه به خالق یکتا اعتقاد داشته و نه از روز قیامت بیم دارند.»

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد