والعادیات

سوگند به نفسهای اسب مجاهدان

والعادیات

سوگند به نفسهای اسب مجاهدان

سالروز بخشیدن فدک به مادر شیعه!

نمی دانستم چرا امروز انقدر به یاد حضرت مادرم.... به یاد صاحب فدک.... به یاد مادر همه ی آبها....

....امروز سالروز بخشیدن فدک به مادر ایمان حضرت صدیقه ی طاهره....زهرای اطهر روحی فداها است.....

.... نه مثل ساره ای و مریم ... نه مثل آسیه و حوا

....فقط شبیه خودت هستی.... فقط شبیه خودت زهرا....

....اگر شبیه کسی باشی... شبیه نیمه شب قدری

...شبیه آیه ی تطهیری شبیه سوره ی اعطینا....

........ بگیر آب و وضویی کن ز چشمه سار فدک امشب.....

...نماز عشق بخوان فردا به سمت قبله ی عاشورا....

.......

بخشیدن فدک به حضرت زهرا علیها السلام
در این روز یا شب آن در سال هفتم هجرت، به امر خداوند، فدک به حضرت زهرا علیها السلام بخشیده شد، و حضرت رسول صلى الله علیه و آله بر این بخشش شاهد گرفتند. قول دیگر در این باره 15 رجب است.فتح فدک
پس از فتح خیبر در سال هفتم هجرت، حدود چهار سال قبل از شهادت پیامبر صلى الله علیه و آله جبرئیل نازل شد، و دستور فتح فدک توسط پیامبر و امیرالمؤمنین علیهما السلام را آورد. آن دو بزرگوار در تاریکى شب با اسلحه لازم به سرزمین فدک آمدند، و حسب دستور پیامبر صلى الله علیه و آله، امیرالمؤمنین علیه السلام بر کتف پیامبر صلى الله علیه و آله قرار گرفت و آن حضرت برخاست و امیرالمؤمنین علیه السلام را با خود بلند کرد.به معجزه الهى مولى الموحدین علیه السلام در حالى که شمشیر رسول اللّه صلى الله علیه و آله همراهش بود، از دیوار قلعه فدک بالا رفت و بالاى دیوار صداى مبارکش را به اذان بلند کرد.
یهودیان قلعه فدک گمان کردند که مسلمین حمله کرده اند و روى دیوارها هستند. خواستند از در قلعه فرار کنند، ولى بیرون قلعه مقابل در آن پیامبر صلى الله علیه و آله را در برابر خود دیدند و از طرفى امیرالمؤمنین علیه السلام پایین آمد و با آنان درگیر شد و 18 نفر از بزرگان آنان را کشتند، و بقیه تسلیم شدند.
زنان و فرزندان آنان را اسیر کردند و غنایم را همراه خود آوردند. امر بر این قرار گرفت که هر کس از اهل فدک مسلمان شود، خمس اموال او را بگیرند و هر کس بر دین خود باقى ماند همه اموالش را بگیرند. این گونه بود که بدون لشکرکشى و کوچکترین دخالت مسلمین قلعه فدک فتح شد. و طبق آیه مبارکه سوره حشر سرزمین هایى که بدون لشکرکشى مسلمین فتح شود، حتى اگر اهل آنجا خودشان به عنوان تسلیم نزد پیامبر صلى الله علیه و آله بیایند، این مناطق و غنایم و اسراى آن مِلک خاص حضرت است و مانند اموال شخصى خود مى تواند هر تصمیمى درباره آنها بخواهد بگیرد، و مسلمین هیچ حقى در آنها ندارند.
اعطاى فدک به فاطمه علیها السلام
بعد از این ماجرا جبرئیل نازل شد و این آیه را آورد: «وآتِ ذا القربى حقَّه»: «حق خویشان را به آنان بده» پیامبر صلى الله علیه و آله پرسید: منظور چه کسانى هستند، و این حق کدام است؟ جبرئیل از طرف خداوند عرضه داشت: فدک را به فاطمه علیها السلام عطا کن. پیامبر صلى الله علیه و آله به حضرت زهرا علیها السلام فرمود: «خداوند فدک را براى پدرت فتح کرد، و چون لشکر اسلام آن را فتح نکرده مخصوص من است. خداوند دستور داده آن را به تو بدهم. از سوى دیگر مهریه مادرت خدیجه علیها السلام بر عهده پدرت مانده و پدرت در قبال مهریه مادرت و به دستور خداوند فدک را به تو عطا مى کند. آن را براى خود و فرزندانت بردار و مالک آن باش».
حضرت زهرا علیها السلام عرض کرد: «تا شما زنده اید بر من و مال من صاحب اختیار هستید». پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: ترس آن دارم که نااهلان تصرف نکردن تو را در زمان حیاتم، بهانه اى قرار دهند و بعد از من آن را از تو منع کنند. حضرت صدیقه علیها السلام عرض کرد: آن گونه که صلاح مى دانید عمل کنید. پیامبر صلى الله علیه و آله امیرالمؤمنین علیه السلام را فراخواند و فرمود: «سند فدک را به عنوان بخشوده و اعطایى پیامبر بنویس و ثبت کن». على علیه السلام آن را نوشت و پیامبر صلى الله علیه و آله و یکى از غلامان رسول خدا صلى الله علیه و آله و ام ایمن شهادت دادند و پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: ام ایمن زنى از اهل بهشت است، و تا زمان حیات رسول خدا صلى الله علیه و آله وکلاى حضرت زهرا علیها السلام در آن سرزمین بودند.
درآمد فدک
رسول خدا صلى الله علیه و آله مردم را در منزل حضرت زهرا علیها السلام جمع نمود و به آنان خبر داد که فدک از آن فاطمه علیها السلام است و از درآمد فدک به عنوان اعطایى فاطمه علیها السلام بین مردم تقسیم کرد.
درآمد فدک را سالیانه از هفتاد هزار سکه طلا تا صد و بیست هزار سکه نوشته اند. هر سال چشمان بسیارى از نیازمندان منتظر سر رسیدن درآمد فدک بود.
غصب فدک
بعد از رحلت پیامبر صلى الله علیه و آله مأموران ابوبکر به دستور او نماینده حضرت صدیقه علیها السلام را از فدک اخراج کردند و مِلک آن را غصب نمودند و درآمد آن را به طور کامل براى مخارج حکومت غاصبانه خود صرف کردند.
حضرت صدیقه علیها السلام همان نوشته و سند فدک را که پیامبر صلى الله علیه و آله به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند و آن حضرت ثبت کرد، عینا نزد ابوبکر آورد، ولى ابوبکر نه سند را قبول کرد و نه شاهدان را.
بعد از 15 روز که از شهادت پیامبر صلى الله علیه و آله گذشته بود، حضرت صدیقه شهیده علیها السلام همراه با جمعى از زنان بنى هاشم به مسجد تشریف بردند و خطبه اى ایراد فرمودند که دریایى از معارف، حقایق بلاغت و فصاحت و شرایع اسلامى در آن است.
ابوبکر نامه اى دال بر باز گرداندن آن به حضرت نوشت، ولى هنگامى که فاطمه زهرا علیها السلام آن سند را در دست داشت و به منزل بازمى گشت با عمر روبرو شد و او نوشته ابوبکر را با جسارت به ساحت ملکوتى حضرت از او گرفت.


برگرفته از کتاب تقویم شیعه
نظرات 1 + ارسال نظر
راز پنج‌شنبه 17 مهر‌ماه سال 1393 ساعت 10:26 ب.ظ

من بودم و او بود و گمنامی، نامش چه بود؟ انگار یادم نیست
بر شانه های سنگی دیوار، نام تو ای عاشق ترین مانده است..

یا زهرا

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد